2021-04-15
香港人抗疫疲勞😷,趁復活節🐣假就梗係同家人👨👩👧👧去玩下啦,好開心book到去海洋公園玩玩,買咗一日遊票,仲每位送2張$50現金券💰,可以用黎買禮物🎁,又可以去買野食🫕。海洋公園啲餐廳出名貴,玩到攰要食嘢,就用現金券去食嘢啦,hehe 😚揀呢間餐廳主要係因為價錢💰較便宜,同埋比較寬敞舒適:)一入去感覺似茶餐廳feel,order 左2個雞肉🐔喇沙、1個巴東牛肉🐂配白飯、1杯可樂🥤。雞肉🐔喇沙同我平時食嘅有啲唔同,唔係用1種麵類,係用米線+油麵,主要係油麵。雖然幾特別,但係我鍾意淨係米線多d🙂。喇沙湯底就一般,雞肉🐔尚算嫩滑。講返嗰巴東牛肉🐂飯先😚,牛肉唔會韌,個汁好惹味,用黎送飯,幾正㗎。😋😋我覺得呢個飯好味過喇沙。因為嗰日係復活節假期,好多人到海洋公園玩。我哋等呢間餐廳等咗成兩個鐘,好彩攞咗飛先,去玩返轉機動遊戲再返嚟食haha😗😗。大家記住要攞咗飛先啦。