2023-12-27 34 views
約咗朋友食lunch,見到又一城開咗新餐廳,Terrace in seaside主打韓式新派料理,用柑橘樹裝飾,環境感覺很清新簡約。濟州柑橘乳酪 杯上有粒柑橘,系signature飲品,充滿柑橘香味乳酪,口感很綿滑。抹茶柑橘蜜露冰 賣相出眾,抹茶同柑橘配搭嘅顏色好靚,口感清爽,甜度適中。韓國螄蚶拌飯 可以將螄蚶、大蝦、飯先撈勻,再用紫菜卷起食,螄蚶份量好多,微微辣幾惹味。水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份水原式牛肋骨醬充滿韓國特色,味道濃郁同炸雞好夾,無骨炸雞食起黎好方便。夢幻雪糕布朗尼 朱古力味好濃,味道偏甜,中間配有牛奶雪糕,牛奶味濃郁。士多啤梨蜜糖窩夫 擺盤好靚,一份有4塊窩夫,用士多啤梨、藍莓點綴,窩夫蛋味濃郁。Terrace in seaside 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖

濟州柑橘乳酪

抹茶柑橘蜜露冰
賣相出眾,抹茶同柑橘配搭嘅顏色好靚,口感清爽,甜度適中。

韓國螄蚶拌飯
可以將螄蚶、大蝦、飯先撈勻,再用紫菜卷起食,
螄蚶份量好多,微微辣幾惹味。

水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份

夢幻雪糕布朗尼
朱古力味好濃,味道偏甜,中間配有牛奶雪糕,牛奶味濃郁。

士多啤梨蜜糖窩夫

Terrace in seaside