2018-10-03
今日同朋友係尖沙咀行街,經過宏,就比鋪頭外面嘅甜品櫃吸引,忍唔住拉朋友入去,直接食埋飯!大鰻魚飯套餐見到之前就好想食嘅鰻魚丼特價,梗係要即叫啦!套餐除咗主食嘅鰻魚丼,仲配埋沙律、海藻烏冬同小蛋卷,超抵食,好吸引!鰻魚肉質好肥美,加埋微甜嘅鰻魚燒汁,好香濃;海藻烏冬有驚喜,烏冬彈牙,軟硬適中,仲帶有淡淡嘅蔥香。鱈魚飯套餐鱈魚肉質滑嫩,一啲魚腥味都冇,灑係表面嘅芝麻有調味嘅作用,食落就更香。另外,仲有紅蘿蔔同西蘭花做配菜,就可以食得更健康。小蛋卷香草蛋卷同芝麻蛋卷,一黑一白嘅小蛋卷,忌廉打得好綿密,蛋糕亦好軟熟,值得一試。抺茶窩夫幾時都話食甜品係有第二個胃嫁啦,雖然窩夫有微微脆𤓓,但香濃嘅抹茶雪糕就可以中和返,而作為配角嘅栗子蓉反而係我最喜歡嘅,好香滑。佛手甘沙冰佛手甘酸酸甜甜,好開胃,感覺好fresh !
大鰻魚飯套餐
鱈魚飯套餐
小蛋卷
抺茶窩夫
佛手甘沙冰
佛手甘酸酸甜甜,好開胃,感覺好fresh !