2020-11-22
丼丼丼 全部都係丼的豐富刺身丼~~~週末約了朋友仔去將軍澳同坑口之間嘅香港單車館附近踩單車 做運動之前我哋就先去咗附近醫肚仔 係朋友嘅推薦底下 我地黎咗呢間專食丼飯嘅餐廳食飯🥰~~~一坐低 服務員話今日有兩個丼嘅海膽都會可以免費升級加倍 一聽到簡直就係等於幫我呢個選擇困難人士做咗決定😆有得double我最愛嘅海膽Bb 緊係要啦~~~呢個可以比加倍嘅丼飯 係佢哋嘅招牌之一 叫做極上海寶丼 裡面有紅肉 白肉 章魚 穴子 蛤蜊 小扇貝 真雪蟹 海膽 甜蝦 鮭魚子 同青瓜等等 最有趣嘅係 佢嘅飯本身是沒有壽司醋的 佢地會另外配一個sushi 醋 jelly比你 咁樣係為咗先俾你先試下刺身 同魚本身嘅鮮味 試完之後 就可以將特製嘅壽司醋果凍 加落啲米飯度 非常有趣 而我就咁食d啫喱 味道都不錯 ~~~除咗飯之外 我哋仲叫咗豆腐胡麻沙律 醬油菠菜同清酒煮蜆 胡麻沙律冰冰涼涼好開胃 豆腐嘅豆味都好重 唔係一般本土嘅豆腐 似係用咗日本豆腐 幾高質 醬油菠菜爽口 不帶菠菜的乾澀口感 清酒煮蜆就肥美非常 加埋清酒調配 非常清香鮮甜 正~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥海街丼 (東港城) (將軍澳)將軍澳重
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
海街丼 (東港城) (將軍澳)
將軍澳重華路8號東港城1樓186號舖