2012-11-14
溏苑大概係我大學時期去得最多的甜品店,以前成班莊員住HALL,都會走黎呢度食糖水!仲記得第一次黎見佢牆上有個留言板,支莊一人一張留言貼到佢滿晒!估唔到咁都畢左業兩年,好似畢左業之後就無咩黎過!今日同以前其中兩個莊員食飯,突然間話不如去溏苑食下野,就走左黎啦!以前成日都差唔多收鋪先黎,估唔到飯後時間咁多人! 好在都係等左3個字左右就有位,黎到溏苑梗係要食一食心太軟!心太軟好似比以前好食左,一如以往都係賣相咁靚!成個心太軟都好朱古力既顏色,外層又好靚好滑!無論係外層定個心都有好濃郁既朱古力味,而且佢個心係比較漿,唔會一切開流晒就咩都無第一次食果時唔係咁識欣賞架,不過一個識整野食既莊員話,如果要流心其實好多cream!個莊員話呢間野應該真係放左好多朱古力響入面先會有呢個效果!睇佢個MENU話呢個係完熟心太軟既特色,其實整野食我就唔係好食,不過真係好好味!再叫左個OREO木糠布甸,我一向都好鍾意食木糠布甸,鍾意佢呢度咁有創意整咁多味道既木糠布甸!呢度個布甸口感好好,唔會好軟,又唔係好似雪糕咁硬,恰到好處!而且佢唔會一食就散晒,因為出面好多一係就係硬得滯,一係就係林到一食就散!食落口好重OREO
估唔到咁都畢左業兩年,好似畢左業之後就無咩黎過!
以前成日都差唔多收鋪先黎,估唔到飯後時間咁多人!
好在都係等左3個字左右就有位,黎到溏苑梗係要食一食心太軟!
心太軟好似比以前好食左,一如以往都係賣相咁靚!
成個心太軟都好朱古力既顏色,外層又好靚好滑!
個莊員話呢間野應該真係放左好多朱古力響入面先會有呢個效果!
食落口好重OREO味!因為佢唔係用一般果D餅乾做個餅,而係用左OREO!
佢個賣相仲好靚,好似一朵花咁!
題外話,唔睇佢地MENU唔知,原來佢地就係我之前去左食既甜牙牙既始祖…有D野就真係咁”橋”!