2020-11-16
以前好鐘意放工同同事落長沙灣瘋鳥食飯,貪佢多選擇,食物又平又好食,不過自從轉工之後遠咗就少咗去。咁啱呢日約咗個住長沙灣嘅朋友食飯,就係咁,我同瘋鳥終於久別重逢。呢到都仲係咁旺咁多人,好彩有book定位。餐廳走文青風,而且燈光柔和舒適,好適合傾計食飯。✨分享拼盤 $108最鐘意食熱氣嘢🙋🏻♀️呢個分享拼盤啱哂我,有炸雞翼、西蘭花芝士卷、鹽酥菇、薯條。全部炸得金黃香脆,好香口,邊食邊吹水啱哂👍🏻炸雞翼外脆內嫩,肉質仲好juicy;西蘭花芝士卷嘅芝士味香濃,質感煙煙韌韌;鹽酥菇好有驚喜!薄薄一層炸漿包住好彈牙嘅鹽酥菇粒,質感好有趣。薯條香脆,食到停唔到口!✨三重芝士炸蝦Pizza $115爆哂芝嘅三重芝士炸蝦Pizza,絕對係呢到嘅必食item,熔岩拉絲效果強勁,芝士爆滿!pizza餅底鬆脆,上面嘅炸蝦脆卜卜,正!✨Hot Banana Chocolate $40朋友嘅熱香蕉朱古力,朱古力味香濃,同時夾雜着香蕉嘅香甜味,幾時都話香蕉同朱古力好夾!✨Iced Apple Grapefruit Tea $38清爽唔太甜,入口果味茶香平衡得唔錯,配炸物仲有減油減膩嘅作用。
✨分享拼盤 $108
全部炸得金黃香脆,好香口,邊食邊吹水啱哂👍🏻