2021-03-06 576 views
南港島線各區是我比較少去嘅地方, 每次搭都係去海洋公園🙂今日堅係做完嘢途經筲箕灣大街, 正好提早食晚餐!Bowls Cafe 裝修低調得嚟幾有氣氛, 冇浮誇嘅設計,反而有種懷舊典雅嘅感覺。晚餐選擇很多,自由配搭, 單點餐牌選擇也不少。餐湯: 磨菇忌廉湯好香好夠滑, 蘑菇味濃郁, 配上焗得脆口嘅蒜蓉多士👍龍蝦海鮮湯屋企人鍾意食海鮮揀咗龍蝦海鮮湯, 味道夠鮮,天然蝦殼蝦膏嘅味道, 濃郁得來唔會過鹹, 大大隻帶子鮮甜, 還有海蝦 😍 十分滿足。芝士煙肉焗美國石蠔醬汁唔會太多, 石蠔很肥美,芝士煙肉更是把味道提升~香草田螺焗薯蓉田螺肉 充滿香草蒜蓉味,好惹味! 田螺肉 ,薯蓉比例啱啱好!👍燒大蝦蕃茄海鮮意大利飯香氣撲鼻, 虎蝦略炸過, 大隻厚肉好鮮味! Ritsotto 煙靭靭好有咬口, 鮮茄香味濃郁, 海鮮料豐富大蝦,帆立貝,青口,魷魚, 鮮味精華全都渗入每一粒米飯~ 屋企人超讚!炭燒紐西蘭草飼西冷扒 套餐$168喜歡吃烤得焦香嘅味道,八成熟啱啱好, 肉味濃但唔算多肉汁。 燒汁味道唔夠濃郁, 意粉變得比較乾身~ 烤蕃茄非常juicy, 西蘭花爽甜多汁唔會乾爭爭。蘋果汁,橙汁$218羊架非常j

南港島線各區是我比較少去嘅地方, 每次搭都係去海洋公園🙂
今日堅係做完嘢途經筲箕灣大街, 正好提早食晚餐!

晚餐選擇很多,自由配搭, 單點餐牌選擇也不少。

餐湯: 磨菇忌廉湯
好香好夠滑, 蘑菇味濃郁, 配上焗得脆口嘅蒜蓉多士👍

芝士煙肉焗美國石蠔
醬汁唔會太多, 石蠔很肥美,芝士煙肉更是把味道提升~

炭燒紐西蘭草飼西冷扒

炭燒紐西蘭草飼西冷扒 套餐$168

蘋果汁,橙汁

香草燒紐西蘭羊架
羊架非常juicy, 冇羊羶味, 但外皮烤煎得略有點燶, 薯菜也是熱辣辣好香口!
麵包布甸雪糕

麵包布甸雪糕 跟餐加$36
麵包布甸仲係熱辣辣, 充滿牛奶香甜度適中, 讓雪糕溶化掉下啱啱好, 麵包布甸質感又唔會太濕或者太乾👍

本想選擇[朱古力心太軟], 但原來要預訂, 記得之前落order 喇~~

餐廳越坐越多人,看來很受街坊歡迎~
炭燒紐西蘭草飼西冷扒
麵包布甸雪糕