2021-06-10 20 views
前二年去台灣次數總是多過銅鑼灣,風光不再總係想飲下珍奶+肉燥飯!朋友揀左呢間傳統d既台灣小食餐廳,懷念下旅行日子!二個人order了二人餐加台式飲品!香芋珍珠+荔枝玉露芒果沙律醬配吉列鳯尾蝦吉列蝦夠大隻,炸得酥脆!芒果醬幾fresh,甜甜地用黎點蝦食很配,減掉了肥膩感!醉雞好濃既酒香,有驚喜係d雞肉一d都唔鞋仲幾滑同入味!皮蛋蝦米炸菜肉鬆豆腐店員推介要先攪拌再食用,夠灑特別!多款小配菜撈埋一齊出奇地覺得幾好食同野味!用黎餸飯係個唔錯既選擇,推介呢!擔擔麵及肉燥飯肉燥份量都幾足,味道很濃同野味,幾好食😋不過份量較細,好快就被我地KO左了!二人餐送了熱騰騰擂沙湯圓作甜點,豆沙味的😋小店裝修簡約,食物幾有台式風味及特色,下次會再幫襯!

二個人order了二人餐加台式飲品!
香芋珍珠+荔枝玉露

芒果沙律醬配吉列鳯尾蝦

醉雞
好濃既酒香,有驚喜係d雞肉一d都唔鞋仲幾滑同入味!

皮蛋蝦米炸菜肉鬆豆腐

擔擔麵及肉燥飯

二人餐送了熱騰騰擂沙湯圓作甜點,豆沙味的😋

小店裝修簡約,食物幾有台式風味及特色,下次會再幫襯!

2021-06-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
  • 香芒沙拉鳳尾蝦
  • 擔擔麵