2020-06-14
我很久沒有吃KFC了。 最近要吃多些肉嚟攝取蛋白質, 一諗起要簡單快捷地食雞肉就諗起kfc了。Kfc很多地方都有分店,尖沙咀分店就位於金馬倫道, 就在金馬倫道出口,一出就到非常方便。 金馬倫道這所分店樓面很大, 地方也比較寬敞。 尤其近來疫情關係,枱與枱之間要相隔更遠, 所以有多些私人空間。這次點了我最懷念的燒雞套餐。 而家kfc都加咗價, 要40幾蚊先食到一個餐。 我試過如果單嗌2隻雞上髀要44蚊, 所以索性叫一個套餐。 這個燒雞套餐包括 一隻雞上髀 一隻雞槌另外我選了薯格。燒雞腿和雞上髀一如既往的嫩口,配上燒汁, 非常惹味 , 立刻攞返以前食kfc的感覺。 他們的雞肉特別嫩口彈牙, 呢種雞肉味道唔係周圍搵得到。 除咗薯格,還可以點蘑菇飯。 我就選擇了薯格,但是令人失望,因為已經炸起了一段時間,不再脆口最後配上一杯coke zero, 減淡油膩感。整體快餐的感覺也不錯~ 將來有機會都會再返嚟食。
這次點了我最懷念的燒雞套餐。
最後配上一杯coke zero, 減淡油膩感。
整體快餐的感覺也不錯~ 將來有機會都會再返嚟食。