2020-03-11 984 views
有一日返屋企搭巴士嗰陣,聽到後邊嗰個師奶話食pizza( ´▽` )ノ,於是乎唔知點解我個心突然又好想食喎,好彩我個friend又肯(因為平時佢一定唔會讓我),結果我就上網搵電話叫Pizza Box。打去問睇吓有咩特別嘅promotion,佢話原來promotion要上網先至有。咁知慳識儉嘅我梗係上網睇啦(>^ω^<)不過上網先知佢個網真係好唔user friendly,又要register,又search唔到佢哋間店。好彩搞咗一輪我都終於買到。我哋就買咗一個啖啖肉嘅Pizza套餐+3件雞再+多兩碗湯,$158(題外話: 網上話係$148 㗎,但我唔知點解佢加多咗我$10,不過算啦,因為當下我都冇問清楚)。不過佢哋個效率都好快,因為我喺佢哋門口附近等左20分鐘都唔使,就即刻出到個餐比我(當時仲有好多人排緊隊不停買緊嘢㗎喎),我拎嗰陣仲係熱辣辣嘅。顧名思義啦,個Pizza係啖啖肉(因為我個friend唔鍾意食青椒同波蘿嗰啲,所以唯有淨係叫啖啖肉囉),不過都真係幾OK,完全滿足到我嗰吓想食pizza嘅慾望(雖然個Pizza係普通嘅size,但真係好飽),佢哋嗰三件雞全部都係

顧名思義啦,個Pizza係啖啖肉(因為我個friend唔鍾意食青椒同波蘿嗰啲,所以唯有淨係叫啖啖肉囉),不過都真係幾OK,完全滿足到我嗰吓想食pizza嘅慾望(雖然個Pizza係普通嘅size,但真係好飽),佢哋嗰三件雞全部都係上脾,好大舊,我哋結果兩個食咗兩件就食唔落╭(╯^╰)╮

而個湯就係嗰啲好普通嘅忌廉粟米湯,但因為我係勁愛所有白色嘅食物(例如白汁意粉啦,白色嘅湯etc),所以我非常滿意。

Pizza Box,不嬲都係一個好方便/ 好快嘅take away之選。可以keep住幫襯~如果我個friend肯陪我食嘅話~\(≧▽≦)/~
TakeAway