2016-05-29 563 views
今日個個做嘢都好煩躁,做到完全無頭緒,無辦法只好出去偷懶吧個下午茶喇,阿MAY都想出去透下氣,就去附近揾間糖水鋪坐下,食個甜品等心情放松下,然后再繼續返去公司博殺,本嚟想去食個雪糕來刺激下頭腦,但行過嘅時候見到港澳義順牛奶公司,淋起好耐都無食過雙皮奶,就系度等位食靚靚雙皮奶喇。雙皮奶系呢間店我最愛嘅,個個都知呢間店嘅雙皮奶香滑,每碗雙皮奶都會有一層奶皮,甜度唔高,奶味香濃,揭開奶皮,好香滑,入口即化,食完一碗都唔會覺得好甜,好嫩滑,每碗都蒸得時間剛剛好,每次去都會點一碗。豬扒包出品都唔錯,好大件豬扒,后悔點左,因為分量太大了,豬扒包烤得好脆,豬扒好大舊肉,煎得好香,味道剛好。阿MAY點左花生醬西多士,西多士烤得兩邊有D焦焦地,佢都好脆卜卜,冰凍木瓜奶茶,佢話感覺都可以。
2016-04-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)