2018-08-23
星期六同朋友去尖沙咀行街,行到中途肚餓, 就上網見到呢間有午市燒肉放題既店,就行去個度食個lunch 。成間店個裝修同佈置都好有韓國/日本當地燒肉店既風格。點餐係用ipad落單,好方便又清晰。放題既菜式唔少, 有肉類, 野菜,刺身同埋小食等等, 重可以加錢叫魚生飯, 真係切合到唔同喜好既人, 好岩成班人一齊去食。我同朋友叫左刺身, 天婦羅,燒肉同埋其他唔同既小食。刺身我地叫左三文魚,八瓜魚,榮螺, 甜蝦同仿鮑片等等, 好新鮮好好味,因為我鍾意甜蝦同榮螺,所以食左好多!燒肉我地好多款肉都有叫,款款都好正好好食, 其中我地覺得薄切里肌, 牛肋骨同牛舌最好食,重要專登encore左一轉!我朋友本身係唔食牛舌既,但今次佢都忍唔住試左重要encore,食多一轉。今次食午市放題食得好飽好滿足, 覺得下次可以再約成班friends一齊再食過!