2020-05-18
香港的近一年大部分人的生活都很難過,前半年的反送中及後半年的疫情,天災避不過,人禍更恐怖,5月15日不足24小時所發生顛覆你一生的思維與正常道德的言論,令你憤怒及透不過氣!回正題,近一年冇食過自助餐,疫情稍緩,各大酒店紛紛割價以挽回生意,於是去遠d透個氣,選擇了Lis!觀塘的如心半buffet晚餐食過兩次,質數同價錢成正比,是口袋的聚餐名單首選😁來到酒店門口有專人幫手泊車,門口搭Lift落一層就係餐廳,台與台之間闊落,訂咗台有沙發位坐,二人坐四人台,非常舒服,台上已預備搓手酒精同主菜紙、刺身紙兩張,由於酒店之前已send msg問定要什麼主菜,所以台上的紙已經剔好,侍應問完要幾成熟就拎入廚房,即刻整是完全場Full,因此主菜等了個半鐘先上🤨幾乎每台都催單,因為都就來食飽了😖主菜選咗西冷扒及羊架,真心完勝外面扒房,值得一讚,早兩日預訂可以有石斑或鮑魚選擇,隔離台上石斑很震撼我,好大的一條吖,連外國人都揀了,真識食😆經openrice訂台有7折,再原價加一,折完實價每人366,抵食😋訂台有50 Asia Mile,埋單仲可以儲埋哩數,記得同伺應姐姐講儲里數,佢會幫你入資料😉