2022-08-11 369 views
同朋友行街前決定食d 野醫肚先,諗緊米線定車仔麵,最後朋友揀咗車仔麵。係銅鑼灣如果想食車仔麵,一定會諗起榮記。今日都唔意外要搭枱,好耐冇食過,每次都係食墨魚頭牛腩蘿蔔呢三個餸。今日其實都係,不過墨魚頭決定叫個小食,咖哩辣醬墨魚頭 $42,牛腩蘿蔔油麵(走蔥)$38,另外叫支豆漿 $10。碗車仔麵其實佢會配少少通菜,個腩汁真係好正,夠晒味,蘿蔔冇渣夠甜夠淋,牛腩入晒味又唔會硬,碗麵睇落好似唔係好大碗咁,但食落其實個份量啱啱好。個咖哩墨魚頭夠惹味,食多幾舊仲會覺得有d 辣🤪,刺激下味蕾,朋友後尾要浸落湯先食😂,一碟兩個人share 啱啱好。p.s. 因為朋友同我叫一樣嘅餸,所以冇影佢個碗喇🤣🤣

p.s. 因為朋友同我叫一樣嘅餸,所以冇影佢個碗喇🤣🤣
2022-08-07