2010-05-01 15 views
小妹成日上openrice搵下邊到有好野食..都試過唔少餐廳..有好有唔好唯獨呢間餐廳令我非寫食評不可..太利害了本身打算去佐敦的Iro Iro..山長水遠去到點知已經結業了真可惜..明明大半個月先食完..轉個頭已經結業!!因為好想食放題的關係..所以就去旺角搵食..2000又冇位..咁唯有食5月啦等緊電梯既時候就見到呢間..和味館...諗住不如試下新野..應該唔會太差掛出電梯見有好多人等緊位..走埋去諗住拎票啦..點知冇人理我ok!!我等..終於有人得閒理我了同經理講"3位"佢問"有冇book位,拎左票未?"我答"冇book,未"佢話"你等陣啦" (冇比票我)哈,,咁即係點?? ok我等左陣..好似唔係好妥..想搵人黎問下但冇人理我再過左15分鐘...有個姐姐出黎帶位我問佢"我3位,你地叫我等,但又唔比票我咁即係點?等完都可能冇位?"佢話"哎呀,你冇票呀,唔好意思呀!"跟住終於比票我喇!!total等左大半個鐘終於有位坐啦..檯同檯好近..感覺同人搭檯一樣ok, i don't care. 食物好食既話,我唔介意等得耐,唔介意同人搭檯!點餐紙有好多張..張張差唔多色..放得好亂..唔
唯獨呢間餐廳令我非寫食評不可..太利害了
真可惜..明明大半個月先食完..轉個頭已經結業!!
出電梯見有好多人等緊位..走埋去諗住拎票啦..點知冇人理我
ok!!我等..終於有人得閒理我了
同經理講"3位"
佢問"有冇book位,拎左票未?"
我答"冇book,未"
佢話"你等陣啦" (冇比票我)

再過左15分鐘...有個姐姐出黎帶位
佢話"哎呀,你冇票呀,唔好意思呀!"
跟住終於比票我喇!!

點餐紙有好多張..張張差唔多色..放得好亂..唔留心可能會miss左一兩張,少好多選擇
老實說以放題黎講,,佢算多選擇,,飲料同甜品都算齊全..咁開始點食野啦
刺身- 唔太新鮮
(三文魚冇晒..甜蝦冇晒..赤貝冇晒..帶子冇晒)
最離譜的是冇晒唔同你講..要你估係唔比你..定係賣晒..hahaa!!
後來隔離檯問侍應話好多野都漏單..侍應先話呢d已經冇晒
壽司- (海膽冇晒) 不知現在的醋是否太便宜..壽司飯酸得很過份!!
蝦天婦羅- 蝦這個還可以,天婦羅汁蠻好的
清酒煮蜆- mini siza, 很普通, 一碗只有4-5隻可以吃,其他還未開殼
串燒- 叫左4款,黎得1款(可能又冇晒掛,已經懶得問佢)
牛仔骨,蝦餅,蔗蝦 - 味道ok,但極油
豬頸肉- 好乾
蒜片牛柳粒- 美極味的
飲品- 咸擰7 <good,(紅豆冰冇晒)
甜品- 炸紫香蘭絲網卷 <good, 綠茶雪糕 <ok,但係用一粒粒黎形容的 ,泡芙+栗子蛋糕不吃也罷 (豆腐雪糕冇晒..木糠布丁冇晒..芝士蛋糕冇晒)
其他漏單的/或者係冇晒,- 蟹子沙律, 春卷, 青口, 3款串燒.....等等等等 (已經多到忘了)

我地同店長嘈話咩都冇,,店長話比9折我地,,轉頭我見店長比經理鬧..話做咩比折我地
但有人嘈個個咁既經理話等得耐佢自己都比9折+送個蛋糕比人啦
我地咩都食唔到店長比個折我地都好正常姐
我覺得經理態度有問題..冇禮貌..疏於職守(唔比票我..要我白等)
食物質素參差..環境擠迫..態度差..呢間餐廳不去也罷~!
2010-04-30