2021-03-29
突然邊爐癮起,同女朋友去上年食過嘅倫哥打邊爐,記佢係任食得嚟又抵食,見到社交平台佢哋今次仲推出$198雞煲邊爐餐,就去食食!雞煲好大煲,有成隻雞嘅份量而且用上三黃雞肉質嫩滑,皮脆骨軟,而且有點兒脂肪雞肉香口,風味獨特,而雞煲味濃香味撲鼻,因為佢地用上二十幾種香料製成,香麻惹味。響等食雞煲嗰時,有兩碟美食可食住等,第一碟係鮑魚冬菇同埋麻辣豆腐鴨血,聽職員講麻辣鴨血豆腐係新出品用鑊仔上,夠曬熱,兩件食物都好入味,唔算好辣。食完雞煲,店員問我地打邊爐嘅湯底想要咩,包括豬骨,蕃茄,莞茜等湯底,我地order 酸菜魚湯底,好正,唔會太咸,魚塊又彈牙,之後端上一碟新鮮嘅牛頸脊,砌成了一座牛肉小山丘,牛肉片嘅顏色好靚好鮮艷,牛香味勁重,我只係放落湯底十秒滾就拎返上嚟食,牛肉呈半生熟情度,牛肉肉質鮮嫩爽滑得嚟又有咬口! 除此之外,仲有每人半邊新鮮龍蝦,海鮮拼盤同埋蝦滑,墨魚滑,店員話每日送嘅嘢每日唔同的~出面有近50款食物可以任食,包括唔同嘅菜,餃子,丸類,麵食,炸物等等,飲品櫃都好大開放俾人任飲。我未試過任食邊爐啲炸魚皮會咁大片,長過一隻手掌, 又夠脆, 另外手工餃都一流, 有4款俾大家選, 有鮮蝦
出面有近50款食物可以任食,包括唔同嘅菜,餃子,丸類,麵食,炸物等等,飲品櫃都好大開放俾人任飲。我未試過任食邊爐啲炸魚皮會咁大片,長過一隻手掌, 又夠脆, 另外手工餃都一流, 有4款俾大家選, 有鮮蝦雲吞, 粟米餃, 韮菜餃,鳳城餃等, 脹卜卜十份足料.
最後糖水都有兩款, 椰汁咋喳同似椰汁燕絲嘅糖水, 大家唔好錯過~