2023-07-04
平日食開佢地銅鑼灣店,知道係九如坊開左分店,當然要過嚟拜訪下,有質素食店不防一訪再訪甚至無限到訪😂.位於被九如坊分店 - 炭火地雞店內以簡約木系裝修為主,地方寬敞,樓底高,變咗空氣好流通,就算坐滿客,坐係入面好舒服😌.串燒保持用日本備長炭,串燒帶有特色炭燒味,即叫即燒,味道不會過燶,非常啱我口味😎.🔺雞肝醬多士 - 雞肝醬香濃,塗滿多士,非常香脆可口🙂🔺雞翼 - 一串兩隻,雞皮燒得好蕉香,肉質仍然保持水份嫩滑😍🔺熟成雞腿肉連雞蠔肉 - 雞肉中間燒有蠔肉,兩者非常配搭,外層雞肉彈牙,中間蠔肉鮮嫩,層次豐富😎🔺海老卷 - 紫蘇蘇包卷著海蝦鹽燒,啖啖紫蘇香味,再浸出蝦鮮😗🔺黑松露帶子燒 - 燒得剛剛熟,面頭再落上黑松露,香氣滿滿💕🔺牛舌蔥卷(附月見)- 用牛舌包卷著香蔥,牛舌爽彈,跟香蔥很夾👍🏻🔺豚肉鵪鶉蛋卷 - 面頭放有木魚碎,芝士,邪惡度爆粒🤓🔺田樂燒茄子 - 新鮮鮮甜👍🏻🔺濃香雞湯素面 - 驚喜素面,看很平凡,但放上枱已經傳來陣陣雞湯香味,配上蛋花,麵質幻細彈牙,配上湯汁,味道令人回味😍😍.🔺最中餅 - 必點甜品,紅豆🫘配抹茶雪糕,神級配搭💕💕.🍹靑檸梳打🍹巨峰乳酸梳打飲品酸酸甜甜,配
位於被九如坊分店 - 炭火地雞
🔺雞肝醬多士 - 雞肝醬香濃,塗滿多士,非常香脆可口🙂
🔺豚肉鵪鶉蛋卷 - 面頭放有木魚碎,芝士,邪惡度爆粒🤓
🔺田樂燒茄子 - 新鮮鮮甜👍🏻
🔺最中餅 - 必點甜品,紅豆🫘配抹茶雪糕,神級配搭💕💕
🍹靑檸梳打
🍹巨峰乳酸梳打
飲品酸酸甜甜,配串卷一流😎😎