2023-10-20
一直都想試呢間麻辣火鍋,終於搵到機會試😍一坐低就送上每人一碗糖水,都幾潤喉🥰九宮格麻辣火鍋,我問侍應點解會有9格,係唔係每個格有唔同味?原來每個格溫度有少許不同,中間係最高溫,適合烚牛/羊。十字格無咁高溫,適合烚菜。四角格就相對地最低溫,我地就用黎烚芋頭,唔同格放唔同食材,感覺上好似用盡全個鍋😌最初頭原本想散叫牛肉,但係侍應推薦牛肉拼盤,有牛小排,牛板翼,牛小排同牛舌,有晒四款我想食嘅牛,而且份量都唔細,好有滿足感🥳其他火鍋食材,羊肉卷,韭菜餃,芋頭,竹笙,油炸鬼,都正正常常。不過溫馨提示,食麻辣火鍋,盡量唔好叫菜,因為菜會吸晒啲辣油,變到好辣🤣紅糖糍粑可以解辣😋而家慶祝7週年,飲品做優惠,啤酒$38同特飲$48任飲,都幾抵🍺現場都幾多大陸人黎食,可能呢度算係比較正宗既麻辣火鍋🥘值得再黎食👍👍
一坐低就送上每人一碗糖水,都幾潤喉🥰
現場都幾多大陸人黎食,可能呢度算係比較正宗既麻辣火鍋🥘
值得再黎食👍👍