2019-09-06
好朋友之間生日飯,朋友圈都係識食之人,所以絞盡腦汁都唔知同佢食咩好 ,又唔好太寒酸又要好味 ,咁啱見到食評家為食龍少爺推介呢間,咁就出去試吓啦!其實之前見佢好似茶餐廳咁都有啲猶豫好唔好同佢哋去,好似求其搵間茶餐廳敷衍佢哋咁唔係幾好意思 不過戲曲中心咁靚,佢哋都應該未行過嘅(佢哋住香港佢都有啲遠)唔使book 位,其實個格局都有啲似響屋企樓下食小菜晚飯。雖然佢都有啲拿手小菜仲要話俾我哋知有八折添, 店員推介嘅所有嘢我哋都有試:例如燒味啊、滷水、黃鱔煲仔飯啦,鹹柑桔排骨咁。 最後仲要食咗個西多士做甜品添幾款小菜都好食嘅,不過就未至於好大驚喜 。叉燒拼燒鵝我哋嘅食家就話一般,不過店員話係自家燒喎 ,反而個黃鱔煲仔飯食家朋友就話幾唔錯 ,仲有我最愛嘅飯焦添👍🏻其實另外店員仲推介一個蛋黃白飯魚,不過真係食唔到咁多 !最後有位長輩心思思想食西多士,咁就陪佢地癲一次啦,因為平時我都唔係好敢食呢啲咁邪惡嘅嘢 ,一人一小件啱啱好,間唔中食下都OK嘅,不過幾位長輩就食得好開心🥳p.s 去到嘅時候仲比我撞到為食龍少爺 ,我哋曾經係同事嚟㗎,我諗佢唔記得左😅我全部都冇影相呀
其實另外店員仲推介一個蛋黃白飯魚,不過真係食唔到咁多 !
我全部都冇影相呀