🎀九龍城。高性價比日式居酒屋🍽️🎀🪄店名* #泫居酒屋🔮地址* 九龍城太子道西426號地舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$528 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_九龍城剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵難得過來九龍城 見到大部分人都係食泰國菜 但原來呢一度附近都有一件幾靚既居酒屋 而且價錢唔算太貴 就入去一試~入到去感覺好溫馨暖和 燈光以黃燈為主調 淺色木凳枱 左邊座位前後會有簾遮住 幾有私隱度~另外仲有吧臺位可以見到師父親自製作壽司及刺身😙環境整體幾舒服寬敞🍽️食物質素🍽️食物種類選擇都幾多 除左有沙律之外 仲有各款刺身,壽司,卷物,燒物,揚物,串燒等 而刺身有分普通刺身及時令刺身 如果中意飲酒的話都好適合 有多種清酒,梅酒,果酒給客人 仲有送酒佳餚 味道都唔錯~👀評分💖💖💖💖💖🪄松葉蟹肉蟹粉鍋巴$188平時吞拿魚鍋巴就食得多 今次第一次食呢個蟹肉蟹粉鍋巴 味道好驚喜😆餐廳會分開用一個碗裝滿滿的蟹肉蟹粉 份量勁豐富!鍋巴大約有6-8塊 賣相好精美 香濃既蟹肉蟹粉配上米香味鍋巴
🎀九龍城。高性價比日式居酒屋🍽️🎀

🪄店名* #泫居酒屋
🔮地址* 九龍城太子道西426號地舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$528 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_九龍城

剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_日本菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
難得過來九龍城 見到大部分人都係食泰國菜 但原來呢一度附近都有一件幾靚既居酒屋 而且價錢唔算太貴 就入去一試~入到去感覺好溫馨暖和 燈光以黃燈為主調 淺色木凳枱 左邊座位前後會有簾遮住 幾有私隱度~另外仲有吧臺位可以見到師父親自製作壽司刺身😙環境整體幾舒服寬敞

🍽️食物質素🍽️

🪄松葉蟹肉蟹粉鍋巴$188
平時吞拿魚鍋巴就食得多 今次第一次食呢個蟹肉蟹粉鍋巴 味道好驚喜😆餐廳會分開用一個碗裝滿滿的蟹肉蟹粉 份量勁豐富!鍋巴大約有6-8塊 賣相好精美 香濃既蟹肉蟹粉配上米香味鍋巴 兩者好相配🤗而且就算食曬鍋巴都剩好多蟹肉 好足料!

🪄串燒-牛舌芯$68
牛舌好厚身 燒得剛剛好 咬落油份及牛味瞬間填滿口腔 肉質彈牙 想味道有變化更可以淋上檸檬汁及黃芥末☺️

🪄串燒-秋葵$32
平時好少食秋葵既我都覺得不錯 燒完唔會太乾 上面撒上木魚花做配搭 味道很不錯🤗

🪄串燒大蔥日本雞肉$36
醬汁偏甜身 雞肉好軟熟彈牙 大蔥夠香甜 無辣味 串燒必食!

🪄牛肉湯烏冬$98
估唔到$98牛肉烏冬都幾足料 牛肉好嫩身 肉大約煮到7成熟 好薄身 一啲都唔鞋~仲要份量極多 就甘數都有10多塊 烏冬好彈牙 應該是採用稻庭烏冬 配上鰹魚湯 超好味🤗

🪄蟹膏豆腐$58
呢款豆腐同平時有些不一樣 外面會有三文魚籽做點綴 豆腐好滑嫩 帶有少少咸味及鮮味 味道不錯~
(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️