2015-09-18
因為朋友的介紹,去左九龍城一間新餐廳食飯(應該係新掛,因為之前吾覺有係度) , 平時黎九龍城都係食泰國野,今次就轉一轉,去左一間西式cafe食飯,Book左8:00, 一入度去,環境吾錯,簡簡單單,吾算多人,最岩情侶或者一班朋友坐係度慢慢食,傾下計,就算食完野,侍應都無趕我地走食物方面啦,沙律叫左凱撒沙律,吾錯,幾新鮮,如果醬汁多點比較好,另外叫左個巴拿馬無花果沙律,第一次食無花果,估吾到同巴拿馬火腿幾夾,一定要試,今次都忍吾住叫左兩碟,小食,雞翼好脆,必叫,一碟的分量都吾少,有8隻,配埋佢秘製醬,好好食,食個時小心點,因為即刻整起,好熱,出晒煙,忌廉木魚薯皮,本來吾想叫,不過因為朋友堅持,所以就試下佢啦,出乎意料的好食,好滑,加埋忌廉好好食,忌廉上面有點芝士,咬開有少少芝士絲,主食叫左肉眼,叫個時侍應並無問我地要幾成熟,不過黎到無失望,好嫩,吾會太熟,肉味好濃,絕對值得黎食,配菜薯蓉都好好食,好滑羊架,鍾意食羊肉的我,當然要食 ,就係因為個羊架,所以我先入黎,羊羶味幾濃,不過我就係鍾意食羊羶味,所以我非常鍾意,好嫩,咬落去好多肉汁,好好食如果吾係朋友介紹,可能吾會發現依間店,不過試完
食物方面啦,
沙律 叫左凱撒沙律,吾錯,幾新鮮,如果醬汁多點比較好,
另外叫左個巴拿馬無花果沙律,第一次食無花果,估吾到同巴拿馬火腿幾夾,一定要試,今次都忍吾住叫左兩碟, 小食,雞翼 好脆,必叫,一碟的分量都吾少,有8隻,配埋佢秘製醬,好好食,食個時小心點,因為即刻整起,好熱,出晒煙,
忌廉木魚薯皮, 本來吾想叫,不過因為朋友堅持,所以就試下佢啦,出乎意料的好食,好滑,加埋忌廉好好食,忌廉上面有點芝士,咬開有少少芝士絲,
主食 叫左肉眼,叫個時 侍應並無問我地要幾成熟,不過黎到無失望,好嫩,吾會太熟,肉味好濃,絕對值得黎食,配菜薯蓉都好好食,好滑 羊架,
如果吾係朋友介紹,可能吾會發現依間店,不過試完,無後悔,下次會介紹其他人黎食啊