2023-10-21
📍米線伝 (九龍城)📍九龍城獅子石道84號地舖🟡蕃茄麻酸辣米線(BB辣)$35(+豬頸肉 $12 唐生菜 $7 紫菜 $7)🟡桂蜜雞翼(5隻) $39🟡懷舊冰菠蘿二片 $14🟡大杯雪梨乾金羅漢果水 $15好鍾意食雲南米線,今日食米線伝蕃茄酸辣米線,原本想試撈米線,但係又覺得一定要試吓佢哋個招牌豬骨湯「現煮」麻酸辣米線!麻辣好好食,但係如果同我一樣着白色衫要小心啲汁彈到!🤣加咗豬頸肉、唐生菜、紫菜,份量非常充足,就咁睇相都見到一大堆紫菜,正!另外,加咗個雞翼!冇乜見大家推介,但係我覺得雞翼好好食!醃製香料都非常獨特,雞翼炸過,好脆口,入邊好嫩滑,口感剛剛好!一定要推介雪梨乾金羅漢果水,清熱潤肺,可以解辣,仲要係天然嘅甜,無另外加糖!最後捉緊夏天的尾巴,叫咗2個菠蘿冰,終於明白點解大家嚟呢度都會叫菠蘿冰!好好食!👍🏻
📍九龍城獅子石道84號地舖
🟡蕃茄麻酸辣米線(BB辣)$35
(+豬頸肉 $12 唐生菜 $7 紫菜 $7)
🟡桂蜜雞翼(5隻) $39
🟡懷舊冰菠蘿二片 $14