2023-09-20
九龍城一向都出名食泰國嘢,喺地鐵站附近有一間日系裝修嘅居酒屋,地方幾闊落,坐得舒服,啱哂同朋友聚舊🤭🥗火灸平目魚邊沙律醬汁酸酸甜甜十分開胃,而火灸後嘅平目魚油脂充足,配埋青瓜蕃茄沙律好fresh😝😝😝🍣刺身好新鮮,厚切之餘又有鮮味。帆立貝大大粒,同檸檬一齊上令帆立貝吸收到檸檬嘅香味,食落帶有少少檸檬味,更加清爽🤪🤪🦐赤海蝦好爽口,帶有清甜味😆😆🐟油甘魚好厚身,食落帶有魚油香味👍🏻🐮燒牛舌芯一啲都唔韌,好滑嫩同有咬口,加少少檸檬汁同芥辣冇咁膩👍🏻👍🏻
🥒燒翠肉瓜,燒完之後仍保留juicy嘅感覺😋😋🐥燒免治雞肉棒帶有少少燒焦嘅香味,加入左好細碎嘅雞軟骨更加有口感,再蘸埋少少蛋液更加滑嫩🤭🤭🍜玉子冷烏冬麵烏冬麵凍食更加煙韌,淡味嘅烏冬加埋醬油更加好食,配埋玉子同天婦羅脆脆更加豐富左口惑👍🏻👍🏻
醬汁酸酸甜甜十分開胃,而火灸後嘅平目魚油脂充足,配埋青瓜蕃茄沙律好fresh😝😝😝 🍣 刺身好新鮮,厚切之餘又有鮮味。
🦐赤海蝦好爽口,帶有清甜味😆😆
🐟油甘魚好厚身,食落帶有魚油香味👍🏻 🐮燒牛舌芯一啲都唔韌,好滑嫩同有咬口,加少少檸檬汁同芥辣冇咁膩👍🏻👍🏻 🥒燒翠肉瓜,燒完之後仍保留juicy嘅感覺😋😋
🐥燒免治雞肉棒帶有少少燒焦嘅香味,加入左好細碎嘅雞軟骨更加有口感,再蘸埋少少蛋液更加滑嫩🤭🤭 🍜玉子冷烏冬麵