2021-11-25
📍 大城小廚 上星期難得屋企人齊人放假 就帶左佢哋去九龍城呢間餐廳食煲仔飯🤪餐廳位置都算大同闊落 環境唔會太污糟🙆🏻♀️ 店員服務態度都幾好~-豉汁白鱔煲仔飯 $105呢排天氣凍咗 梗係要叫返個煲仔飯暖一暖身🤓所以咁多款煲仔飯 我哋揀咗白鱔~煲仔飯嘅份量目測都有2碗飯左右 仲有另配豉油俾自己淋上去白鱔都有8舊左右 食落鮮甜 口感唔錯唯一有少少可惜就係煲仔飯有少少煲嘅味( ・᷄ὢ・᷅ ) 鮑汁雜菌扒時菜 $75呢個餸係包一碗飯 時菜可以自己揀要咩款~小編就揀咗西蘭花🥦 西蘭花份量適中 仲有一啲菇、西芹、紅蘿蔔片等食落去鮑汁味濃 唔會太咸🙆🏻♀️黑松露醬帶子蟹柳炒飯 $62呢個鍾意食黑松露嘅一定要試吓! 因為食落去黑松露味好岀 仲有唔少帶子粒🤤勁足料! 仲有啲菜心粒同埋蟹子增添口感豉椒鮮魷炒河 $58大大碟上枱 見到有好多汁同埋鮮魷🤓魷魚每一舊都幾大條🤭 咬落去彈牙😆仲有好多青椒🫑同豉士 河粉食落去濕潤同好滑 都幾好味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)另外店員仲送咗4碗例湯俾我地😜 佢哋嘅奶茶都唔錯~-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★
豉汁白鱔煲仔飯 $105
煲仔飯嘅份量目測都有2碗飯左右 仲有另配豉油俾自己淋上去
白鱔都有8舊左右 食落鮮甜 口感唔錯
唯一有少少可惜就係煲仔飯有少少煲嘅味( ・᷄ὢ・᷅ )
豉汁白鱔煲仔飯
鮑汁雜菌扒時菜 $75
呢個餸係包一碗飯 時菜可以自己揀要咩款~
食落去鮑汁味濃 唔會太咸🙆🏻♀️
鮑汁雜菌扒時菜
黑松露醬帶子蟹柳炒飯 $62
呢個鍾意食黑松露嘅一定要試吓!
因為食落去黑松露味好岀 仲有唔少帶子粒🤤
勁足料! 仲有啲菜心粒同埋蟹子增添口感
黑松露醬帶子蟹柳炒飯
豉椒鮮魷炒河 $58
大大碟上枱 見到有好多汁同埋鮮魷🤓
魷魚每一舊都幾大條🤭 咬落去彈牙😆
豉椒鮮魷炒河
另外店員仲送咗4碗例湯俾我地😜 佢哋嘅奶茶都唔錯~
奶茶
例湯