2023-08-07
九龍城嘅富寶會所私房菜搬咗新地址,位於九龍城侯王道28號一至2樓,係一間提供多款粵菜海鮮嘅嘅餐廳。滑蛋帶子炒蝦仁係一道經典嘅粵菜,要做得好要用新鮮嘅海鮮同滑嫩嘅雞蛋。富寶會所私房菜嘅滑蛋帶子炒蝦仁就做到呢兩點,帶子同蝦仁都肉質彈牙,雞蛋又香滑,配上少許嘅芫茜增加香氣。呢道菜係我最愛嘅一道,份量又足夠,可以同飯一齊食。金銀蒜銀魚蒸勝瓜係一道清淡而美味嘅菜式,適合夏天食。勝瓜切成厚片,上面放上金黃色嘅蒜茸同白色嘅銀魚,再用清水同少許嘅油同生抽調味,然後用大火蒸至熟透。勝瓜肉質爽甜多汁,銀魚又香脆,蒜茸更加增添風味。呢道菜係我覺得最出色嘅一道,唔會太油膩,又可以補充維生素同纖維。富寶會所私房菜除咗有好食嘅菜式之外,仲有其他嘅特色。例如佢哋有提供海鮮預訂服務,如果你想食某啲特別嘅海鮮,可以提前聯絡佢哋訂購。佢哋仲有提供打麻雀嘅檯位,如果你想同朋友玩樂一陣,可以預約一個檯位。佢哋更加有提供自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 嘅服務,如果你想送上祝福或者宣揚愛意,可以聯絡佢哋安排。呢個服務尤其適合父親節之選!最後,佢哋仲有提供包場包房服務,如果你想舉辦私人派對或者商業活動,可以聯絡佢哋查詢詳情。