2022-05-12
#pb食在九龍塘 九龍塘藍白咖啡店☕New Cafe Alert 🚨✨身為BU人 知道島仔開左間新咖啡店 真係好興奮🤪 佢仲要開早上8點 超方便上8半堂嘅朋友仔去飲番杯👍🏻 店內以藍白簡約設計 環境幾舒服🥰 座位唔算好多 大約9-10張枱😍 Logo、卡片嘅公仔都好可愛💙.食物選擇唔多 早餐(8am - 11am)、午餐11:30後供應 只有5款選擇 價錢$65-$82不等😋 另外仲有少少輕食👍🏻🔹Smoked Salmon Toast🐟煙三文魚份量都幾多 不過味鹹 黑胡椒落得有少少唔均勻😐 厚切吐司正常發揮 幾脆😋 配埋蕃茄、蛋沙律食都唔錯🤪🔹Crab Meat Toast🦀蟹肉份量夠足料 食落幾鮮味😋 特別想讚蛋沙律 食落幾滑身👍🏻 就算我本身麻麻地蛋沙律都覺得幾好食😍🔹Hojicha Latte🐿️松鼠拉花幾可愛🥰 口感夠滑 焙茶味可以再濃少少🤪🔹Iced chocolate🍫呢杯比較失望😐 望落以為會好濃朱古力味 點知飲落好淡😢 .整體✨ 開係BU附近真係好難得 而且藍白設計嘅環境幾舒服💙 食物質素一般 唔太驚喜🤪 不過勝在方便哂附近番學、番工嘅朋友仔👍🏻Hap Coffee九龍
九龍塘藍白咖啡店☕
New Cafe Alert 🚨✨