2023-06-24 102 views
成日聽朋友講,話九龍塘浸會大學裏面有一間好正嘅西餐廳@Bistro NTT by Attic ,主打手工意粉‼️老公生日當日又同阿女去左九龍整蛋糕,就諗住近近地帶佢地出去試吓啦!當日好大雨,好在有揸車,仲諗緊邊度有得泊車嘅時候,原來係呢間餐廳食飯可以有泊車優惠㗎!入到去職員好有禮貌,見到好大雨都會問候幾句又幫手將個蛋糕雪住先😊首先餐廳就上咗麵包俾我哋,仲要係我哋最鍾意食嘅牛角包🥐㖭😋一層層好鬆軟,好香牛油味👍頭盤過嚟,就叫咗:🔸凱撒沙律配煙三文魚🥗所有食材都好新鮮🔸香煎法國鵝肝多士配菠蘿蕃茄莎莎🍍🍅鵝肝煎得好香,又吹口,最特別係配上菠蘿蕃茄莎莎,好特別好夾,菠蘿同蕃茄嘅酸酸地,仲有佢嘅特製醬汁,令到鵝肝多士一啲都唔覺得漏👍主菜就梗係要必食手打意粉啦🔸意大利蜆肉手打意粉🍝唔怪得知咁出名啦,呢度嘅意粉全部係廚師親手打嘅,唔係出邊街買到㗎,意粉煙煙韌韌好有咬口,但係要入到未喎👍🔸蕃茄水牛芝士薄餅🍕(9吋)薄餅好鬆化,好香脆,沙膽食咗半碟就知掂啦👍🔸雞胸南瓜忌廉意大利飯🍛南瓜,忌廉汁好夠味,意大利飯又煮得好好👍呢一餐真係好飽,不過都一定要試埋佢杯香濃嘅咖啡☕️先叫做圓滿結束🥰Bistro NTT

成日聽朋友講,話九龍塘浸會大學裏面有一間好正嘅西餐廳

頭盤過嚟,就叫咗:
🔸凱撒沙律配煙三文魚🥗
所有食材都好新鮮

主菜就梗係要必食手打意粉啦
🔸意大利蜆肉手打意粉🍝
🔸蕃茄水牛芝士薄餅🍕(9吋)
薄餅好鬆化,好香脆,沙膽食咗半碟就知掂啦👍

🔸雞胸南瓜忌廉意大利飯🍛
南瓜,忌廉汁好夠味,意大利飯又煮得好好👍

Bistro NTT by Attic (九龍塘)
九龍塘聯福道32號吳多泰博士國際中心地下

• 香煎法國鵝肝多士配菠蘿蕃茄莎莎