2022-11-26 638 views
聽過太多人對jenjen讚不絕口 一直好想試佢地嘅蛋糕 但九龍灣實在太遠 同埋佢地嘅蛋糕實在太大個 主要係無得自己買黎自私食 實在太可惜🥺終於!!今次到我試喇(๑•̀ㅂ•́)و 佢地啲蛋糕真係超多款而且款款都好特別 除咗茶款/水果款以外 仲會有唔同嘅期間限定 選擇困難真係全部都想試🥺茶控嘅我今次揀咗焙茶🥰題外話 姨姨仲有提醒我小心啲拎 話佢上次俾人撞到個蛋糕😂試過幾次都拎到個蛋糕變哂形嘅我今次都有小心翼翼咁保護住個蛋糕😂😂結果大家有目共睹 都幾成功😌濃京都焙茶蕨餅戚風蛋糕 ($418 6”) 另加芝士奶蓋 +$25 ☞ 𝟵/𝟭𝟬蛋糕賣相非常吸引 個蛋糕連埋啲花花同奶蓋真係好靚 好啱打卡🌸而且真係超足料 拎嘅沿途真係重死我(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 蛋糕都幾濕潤而且鬆軟 就算擺多一兩日都仲係咁好食🤤焙茶味都幾濃 回甘十足 而又唔會苦澀 配上焙茶醬同忌廉 由內到外都係滿滿嘅焙茶味 茶控必試!!🙌🏻 我自己就覺得呢個濃度岩岩好 但真茶控可以試下特濃(๑•̀ㅂ•́)و 中間嘅蕨餅帶點黑糖嘅甜味 亦比想像中煙韌 煙韌到唔係幾切到😂😂中間仲有啲朱古力脆脆 好有驚喜🥺芝士奶蓋一定要加❗️芝士奶蓋完全發揮到畫龍點睛嘅作

☞ 𝟵/𝟭𝟬

芝士奶蓋一定要加❗️芝士奶蓋完全發揮到畫龍點睛嘅作用 除咗蛋糕嘅焙茶味以外 仲食到奶蓋嘅咸香芝士味 令到個口感更加豐富之餘 茶味亦更為突出 食落都幾light亦唔會話太膩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

另外jenjen採用低糖低油低卡配方 食完都無咁大罪惡感 嘻嘻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

❣️平時四百幾蚊一個蛋糕一定會覺得好貴 但佢地嘅蛋糕真係值 而且極足料🥺如果佢地會出迷你版/切件就好 但一定更多人搶 就一定買唔到😹😹

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
濃京都焙茶蕨餅戚風蛋糕
TakeAway