公子茶座 — 雖然小店沒有太多花巧既設計同菜式,但簡單同充滿香港情懷既家常菜足以俘虜我既心❤️🤎招牌肉餅飯 ($58)招牌果然係招牌🤎肉餅好有驚喜,水準已經超越左我之前食過既肉餅,表面焦香帶脆,亦能鎖住肉汁,十分juicy🥰肉質厚實不易散,最重要係冇筋同肥豬肉,食落一啲都吾肥膩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 外層更加上焦香既蔥同甜䜴油,更為惹味~🤎滑蛋叉燒牛肉飯 ($58)黎到已經比金黃色既蛋漿吸引住,炒蛋十分滑溜,牛肉亦相當嫩滑,叉燒則中規中矩,吾會乾身,不過整體來說同樣食得滋味😍🤎椰汁紅豆冰 炎炎夏日飲翻杯紅豆冰真係好滿足,香甜既椰汁冰,配上足料既紅豆🫘🤎讚~🤎冷萃咖啡估吾到有茶餐廳會推出cold brew🥰萃取過濾時間相對長,所以更顯得小店既心思,飲落吾苦澀,易入口同香醇,值得一試整體來說小店選擇吾多,但每樣菜式都十分有心思,有一種家常便飯的感覺🤎多多支持ʕ •ᴥ•ʔ 招牌肉餅必食🤎🤎🤎

招牌肉餅飯

🤎招牌肉餅飯 ($58)

滑蛋叉燒牛肉飯

🤎滑蛋叉燒牛肉飯 ($58)

椰汁紅豆冰

🤎椰汁紅豆冰

冷萃咖啡

🤎冷萃咖啡

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
招牌肉餅飯
椰汁紅豆冰
冷萃咖啡
  • 招牌生煎肉餅飯
  • Cold  brew