2021-10-22 29 views
最近見到日和號壽司店做緊半價單點壽司優惠,就約咗喺九龍灣返工嘅朋友放工後一齊去食!我都係第一次去呢間壽司店,但係我朋友話已經去過好多次,所以佢對呢間餐廳有信心!刺身價位約HK$52-78,壽司價位約HK$18-52不等,今次我哋叫咗12款壽司,四款刺身,及兩杯梳打,都只係五百幾蚊!真係超級抵!今次叫左四款魚生,包括有三文魚腩,吞拿魚,甘海老及帶子!帶子同三文魚腩都好新鮮,味道好鮮甜!另外仲叫咗12款壽司,特別推介吉列蝦,六吋三文魚壽司,稻荷吞拿魚沙律壽司🤤🤤🍤佢哋嘅吉列系列都做得幾好,外層炸得好鬆脆,而且食落一啲都唔油!🍣成日都覺得三文魚壽司上面嘅魚生太少,呢個六吋長嘅壽司就啱晒我啦🥳🥳但都係覺得三文魚再厚啲會更加好🤣🤣🐟一開始喺度諗咩叫稻荷吞拿魚沙律壽司,原來係用腐皮包住吞拿魚沙律嘅壽司,食落甜甜地但同時又有鹹鹹地嘅味覺,真係好岩我胃口!