2022-11-08
今次去九龍灣呢間日式餐廳食午餐,餐廳鄰近MegaBox,逢星期六、日及公眾假期更有半自助餐供應。餐廳環境闊落,坐得都舒服😌💵午市收費(90分鐘):成人: $268長者: $188小童: $148㊙️另收加一服務費 🔎 自選主食主食有8款可以揀,有丼飯、吉列白豚、牛肉野菜鍋等~我地就揀左「網燒安格斯牛扒」同「蒲燒鰻魚丼」。▪️網燒安格斯牛扒:比想像中大塊,牛扒食落都幾腍,咬落唔會韌~▫️ 蒲燒鰻魚丼:鰻魚好香,食落唔會腥,而且無骨~🔎沙律&小食試左胡麻醬豆腐沙律、芝麻八爪魚、日式蒸蛋同麵豉湯。如果主食唔夠飽,仲可以揀牛肉湯烏冬。🔎壽司&刺身刺身攞盤好靚,而且刺身同壽司都幾新鮮。每位送磯煮鮑魚一隻,鮑魚炆得入味,口感彈牙。🔎燒物&炸物燒物同炸物上枱都熱辣辣同脆卜卜,應該係即叫即整。💕燒物推薦:雞翼同鹽燒三文魚頭,三文魚頭係限定供應,見到一定要試下~💕炸物推薦:芝士年糕同吉列迷你紫薯餅,兩者都外脆內軟~🔎飲品除咗普通既橙汁同汽水外,佢仲有比較特別既巨峰乳酸特飲同白桃乳酸特飲。我同朋友都揀左飲乳酸特飲,飲落都唔會太甜~
💵午市收費(90分鐘):
成人: $268
長者: $188
小童: $148
㊙️另收加一服務費
🔎 自選主食
▫️ 蒲燒鰻魚丼:鰻魚好香,食落唔會腥,而且無骨~
🔎沙律&小食
🔎壽司&刺身
🔎燒物&炸物
燒物同炸物上枱都熱辣辣同脆卜卜,應該係即叫即整。
💕炸物推薦:芝士年糕同吉列迷你紫薯餅,兩者都外脆內軟~
🔎飲品