2023-04-25
週末放假,想帶屋企人行下街食下好西,九龍灣的確係一個好去處,除左有好多間大型商場,也有好多好餐廳🍴。九龍灣國際交易中心看似一間金融中心,但裡面也林立了好多好餐廳,周圍環境也十分舒適,其中一間要推薦的就係🇯🇵鳴門割烹料理。這是一間🇯🇵日式料理餐廳,週末中午時段發現有半自助,而且食客都是比較有打扮,可以來這裡拍拖或家庭樂👨👩👧👧👨👩👦👦食好西,整個環境都很愉悅。半自助係有主食可以選擇,其他可以任食,主食我們點了一份網燒安格斯牛排🥩,一份牛肉野菜鍋🍲。話明日式料理,任食任點就真係咩都有,有最愛的魚生壽司,十分新鮮品質保證。另外熟食也有好多選擇,一定要試🐑🥩燒羊架,🧀芝士年糕,厚燒牛舌,日式蒸蛋🥚,全部都係我鍾意食的,做得正宗出色超正好好味。呢度仲有好多好野食可以試,質素也好好,週末聚餐是一個不錯的選擇。