2021-11-01
❤九龍灣 鳴門割烹料理 🐷呢間日式餐廳位於九龍灣國際交易中心,樓底高,環境寬敞👍逢星期六日就會有半自助日式放題,$238 包每人一個主食,任食刺身壽司🍣炸物小食🍤串燒🍢同飲品🍹 放題限時一個半鐘,食物黎得都好快,冇落漏單,值得一讚吖☺ 👅主食:有8款選擇,我地就揀左三色丼同海膽帆立貝丼,三色丼有齊海膽三文魚子同吞拿魚蓉,岩哂多心一族😉 👅刺身:個人最推介嘅就係三文魚同油甘魚🐟,件件厚切,油脂豐富,新鮮美味Oishi😍😍 Encore 左幾轉,水準依舊好高質,真係太幸福啦🥰🥰 另外值得一提既係餐廳會送每人一隻磯煮鮑魚,好入味又有咬口,正啊~😋😋 👅炸物:當中我最中意既就係炸芝士年糕🧀🧀 炸得外皮脆內煙韌,中間包住流心芝士,有不愛的理由嗎?😚😚 另外迷你紫薯餅都幾好味🍠,有紫薯味之餘,亦食倒紫薯一絲絲既纖維,加上細細舊唔驚食滯😊😊