2023-07-24
喺九龍灣呢頭食晏晝 唔一定要去工廠區嘅樓上餐廳先搵到隱世美食✌🏻 呢日我就嚟咗得寶商場搵到呢間lunch性價比幾高嘅日式餐廳😌牛肉壽喜鍋壽喜燒一大鍋咁上檯🍲 入面有好多片牛肉 仲有娃娃菜 金菇 紅蘿蔔 粉絲 真係非常豐富☺️ 壽喜燒仲跟一個飯 我就喺個壽喜鍋一嚟到就𢳂起面頭隻蛋撈飯食 好彩揀咗少飯 唔係一定食唔晒🙈辛味軟殼蟹煎飯 咖喱汁對煎飯係咩口感非常好奇 所以就叫咗嚟試吓佢😂 煎飯面有少少煎香 食落有少少似飯焦嘅口感🍚 入面就好軟熟 食得出係日本米 軟殼蟹就炸得好脆 都算幾多肉吓 特別要提吓餐廳用辣蟹籽醬畫咗個樣出嚟 真係睇見都覺得賞心悅目🥰芥末脆魚柳呢個係額外附上wasabi汁🤪 個炸魚柳有成五大塊 炸漿薄薄一層 咬入口魚肉仲好嫩滑 點埋芥埋沙律醬就更正 本身以為會係冷藏嘅嗰啲炸魚柳手指 冇諗過竟然唔係 所以覺得好驚喜🤩飲品兩杯凍飲都非常大杯 好適合夏天消暑 叫咗芒果綠茶同九町屋咖啡 特別覺得咖啡嘅咖啡味同奶嘅比例唔錯 又唔會好甜🧋可能餐廳仲係新開 所以平日lunch time都未有太多人 但係佢值得更多啊 趁佢仲係隱世小店 就要過嚟支持吓啦😄
牛肉壽喜鍋
辛味軟殼蟹煎飯 咖喱汁