2021-11-09
朋友在九龍灣工作,週不時都嚟鳴門食lunch,佢覺得呢度嘅日本菜幾高質,有次放工就約我去一齊去食晚飯。餐廳裝修雅緻,晚市氣氛較寧靜,好適合伴侶或三五知己、邊傾計邊嚐日本料理。餐廳職員好有禮貌地詳細介紹御膳菜式;看到當晚飛機貨是“真鯛”幾想試,我們便點了“松御膳”、“壽司定食”和“真鯛”各一客Pine Set Dinner松御膳- Sashimi・Scallop・Salmon・Shrimp三色刺生▪︎帆立貝▪︎三文魚▪︎甜蝦- Tempura・Shrimp・Pumpkin ・Sweet Potato 天婦羅▪︎大蝦▪︎南瓜▪︎蕃薯- Silver Cod Teriyaki 汁燒銀鱈魚- Eel Fried Rice・Miso Soup鰻魚炒飯▪︎味噌湯- Black Sesame Sorbet 黑芝麻雪葩- Peach Soda白桃梳打>厚切刺生很鮮甜,銀鱈魚肉質嫩滑,鰻魚炒飯中的山椒粉味道突出,整頓套餐非常豐富Sashimi Platter (10pcs) Toro・Yellow Tail・Tuna・Scallop・Salmon・Red Shrimp・Salmon Roe・Eel・Calif
Pine Set Dinner
- Black Sesame Sorbet
黑芝麻雪葩
- Peach Soda
白桃梳打
Sashimi Platter (10pcs) Toro・Yellow Tail・Tuna・Scallop・Salmon・Red Shrimp・Salmon Roe・Eel・California Rolls (2pcs)
壽司定食 (十貫)
>好鍾意個圓形壽司座打卡一流,當中的拖羅、紅蝦、三文魚籽、帶子等壽司質素新鮮味道甜美
Madai/まだい
真鯛 (飛機貨)
擺盤意境優美、有竹和海洋の感覺。片片魚肉晶瑩剔透、紋路清晰,齋睇都feel到質素幾新鮮;食落魚味清雅肉質較爽、點餐廳特製酸汁能帶出魚肉甘甜味道