2023-02-05 114 views
『九龍灣高質燒肉』一燒肉 🥩今日嚟到位於九龍灣MegaBox嘅一燒肉,滿足一下自已既燒肉魂☺️首先入到嚟就覺得環境好闊落,坐位空間相當足夠,同埋唔會話一大浸燒肉味,所以可以盡情咁享受燒肉😋.我哋今日就叫咗兩個套餐同埋一啲串燒🥩極上之選套餐:V1,日本産蟹味噌甲羅焼き鹿兒島A4和牛壺漬鹿兒島A4和牛肩肉厚切牛舌芯配塩葱牛肉好新鮮,好嫩口,油脂分布平均,入口即溶既感覺!而牛壺漬就係醃牛肉黎,有少少辣味,但仍然保持新鮮,肉味濃!呢個套餐特別係配埋甲羅燒🦀蟹膏既分量比得相當闊綽🤣上面加上鵪鶉蛋,增加風味!我就用甲羅燒既蟹膏撈埋紫菜飯一齊食,簡直好食到爆😍V2,鹿兒島A4和牛寿喜焼朝鮮風厚切五花腩檸檬塩汁雞上脾肉配生菜,日本玉子 或 黑松露玉子壽喜燒嘅牛肉,依然係入口即溶,油花好豐富,燒完之後配上生雞蛋一齊食,簡直係可以滑到入喉嚨嘅感覺🤤而跟餐既五花肉,都幾厚架🐽雞肉就有淡淡既檸檬味,食落口都幾清新!.淨係食套餐當然滿足唔到我個食肉獸啦😈,所以就叫多幾串串燒先!厚燒牛舌芯砂肝串地雞小肉,雞頸肉香蔥豚肉腩卷錦爽雞肉丸(配日本卵)以上既串燒都好有質素,上檯既時候仲熱辣辣🔥有日本居酒屋既質感,除左味道好
『九龍灣高質燒肉』一燒肉 🥩
厚切牛舌芯配塩葱
V2,鹿兒島A4和牛寿喜焼
朝鮮風厚切五花腩
檸檬塩汁雞上脾肉
配生菜,日本玉子 或 黑松露玉子
厚燒牛舌芯
砂肝串
地雞小肉,雞頸肉
香蔥豚肉腩卷
錦爽雞肉丸(配日本卵)
以上既串燒都好有質素,上檯既時候仲熱辣辣🔥有日本居酒屋既質感,除左味道好食,仲有外面比較少見既雞頸肉,錦爽雞肉丸(配日本卵),今日真係嘗嘗鮮😋
一燒肉除左肉既品質相當高之後,環境又坐得舒服!服務態度都係一流,員工好有禮舒!而且上菜速度好快,唔洗客人等好耐!如果大家會黎MegaBox呢邊行街既話,都好推薦過黎試下👍