最近係九龍灣揾到間隱世高質茶餐廳叫「公子茶座」😍原來店主本身有好多唔同興趣,所以佢開左唔同嘅商店例如係空內設計、美容、玩具等🫢但其實佢嘅夢想係開一間好味道嘅食店😮機緣巧合下佢頂左呢間舖黎做,於是就有呢間「公子茶座」啦🤭🔻入到去覺得環境好有懷舊feel, 絕對係香港傳統嘅茶餐廳🤗而且同其他茶餐廳一樣, menu由早餐去到晚市,勁多野食,要乜有乜,價錢仲要唔貴😜🔻🍚即叫即炒叉燒滑蛋飯 $58真係好出色,好有鑊氣,夠曬大碟,炒蛋夠滑,叉燒肥瘦適中,配埋啲醬汁一齊食不得了🤩👍🏼🔻🍚招牌生煎肉餅飯 $58呢個招牌肉餅飯都係必試,肉餅煎得好香脆,上面仲有啲蔥花,而且夠曬大塊,絕對可以撈曬成碟飯食😚好味!🔻所有餐都可以配熱奶茶/熱咖啡一杯,另外+$7 有cold brew, 見到果時以為睇錯,但真係有cold brew飲!😂😂所以一定要試下😛佢嘅cold brew夠曬香濃,夏天飲極正😋
🍚即叫即炒叉燒滑蛋飯 $58
🍚招牌生煎肉餅飯 $58