2024-08-25
又係去九龍城探完阿媽去搵食嘅時間~每星期最少去九龍城二至三次~周邊啲好西都試得七七八八~今日真係唔知食mak好~行到侯王道見到間紅雞冰廳就提議不如試下冰室~誰不知三個人異口同聲話好啊~話時話我都N咁多年無幫襯過冰室了~🫢舖頭唔算大但都幾乾淨明亮~因為仲未達正六點晚飯高峰期所以冰廳入面大把位任坐~店員好熱情招呼我哋坐低後就介紹咗好多特色嘢比我哋~👍睇完餐牌樣樣都好想食~研究完一輪之後我哋點咗三款下午茶(佢哋嘅下午茶時間好長去到6:30pm)食住先~👉公司三文治~傳統港式公司治、中規中矩~😃👉吉列魚柳包配薯條~魚柳炸得好香脆、包亦好熱好脆~好味~🤤😋😍👉豬扒包配薯條~包好熱好脆、豬扒好香肉身嫩~👍👉奶茶紅豆冰、檸樂冰底👉凍鴛鴦👉凍利賓納食完下午茶後再order咗個鐵板雜扒餐(店員極力推介佢哋嘅鐵板餐)👉鐵板雜扒餐配黑椒汁同多士~有腸仔、火腿、豬扒、牛扒~牛扒最正、豬扒都juicy~好正~😋🤤😍#紅雞冰廳#九龍城美食
👉公司三文治~傳統港式公司治、中規中矩~😃
👉豬扒包配薯條~包好熱好脆、豬扒好香肉身嫩~👍
👉奶茶紅豆冰、檸樂冰底
👉凍鴛鴦
👉凍利賓納