屯馬線6月27日就通車啦,趁通車之前人少少黎九龍城食下打冷野,呢間「新城潮汁飯店」我由細幫襯到大,以前成日黎都要坐出門口,勁旺又多人,疫情下佢地都好少開檯係出面lu, 但野食仍然正宗抵食好味😚.🍴潮州滷水鵝片$118超抵食既鵝片,每次必點👍🏻 皮薄肉嫩,用上陳年滷水汁夠入味,切得夠薄片。.🍴墨魚拼大腸$78滷水雙拼又係抵食之作,睇相都見到份量真心多,墨魚有咬口,豬大腸又夠煙韌。.🍴馳名蠔仔餅$78炸蠔餅蛋香十足,加上煎蠔餅微脆中帶點煙韌,配上鮮美的蠔仔🦪,潮州野必點之選。.🍴椒鹽鮮魷$88餸啤酒名物椒鹽鮮魷,呢度椒鹽類既炸粉相對比較厚身,魷魚🦑彈牙有咬口。.🍴胡椒豬肚湯$58(碗)又係勁足料既豬肚湯,成大舊豬肚好似唔使錢咁俾我地🤣 豬肚湯最緊要夠香濃胡椒味同夠晒辣。.餐廳超爆,但好彩好多熟客都食得快,等一陣就可以入座,開左地鐵一定勁多人🤣因為個出口只需要行1分鐘就到😅 勁抵食打冷👍🏻

🍴潮州滷水鵝片$118
潮州滷水鵝片

🍴墨魚拼大腸$78
墨魚拼大腸

🍴馳名蠔仔餅$78
馳名蠔仔餅

🍴椒鹽鮮魷$88
椒鹽鮮魷

🍴胡椒豬肚湯$58(碗)
胡椒豬肚湯

潮州滷水鵝片