九龍城呢間YOI Coffee & Bakery既menu 好特別,除左一般cafe會有既意粉之外,主打三文治同麵包類,佢地既麵包都係自家製,誠意滿分。另外呢度既甜品都唔錯,第一次食修女泡芙👍佢地仲有啲cheesecake、曲奇,可以留意當日既甜品餐牌。 1⃣️北非沙卡蔬卡配意大利香草麵包($128) Shakshuka我都係第一次見香港有得食,有蕃茄、蛋、芝士、辣肉腸等調配成一個酸酸地、微辣既醬汁,質地唔算好稠身,配上四塊店鋪自家製既香草麵包,食既時候沾上醬汁,味道唔錯~另外特別要讚下佢地既麵包!好脆得黎唔會好難咬或者乾身,就算擺左一陣食都keep住個口感係脆脆地既🤩  2⃣️慢煮嫩雞胸羅勒醬香草麵包三文治($98) 呢款既麵包一樣驚豔到我😍上下兩塊麵包有一定既厚度,食落係有彈性同埋鬆軟既!入面搽滿左pesto,陣香草味勁出!雞胸好嫩滑!中間仲夾左生菜同埋蕃茄片,配上伴碟火箭草既沙律,感覺多左分清爽。  3⃣️開心果修女泡芙($68) 呢款甜品我黎之前已經諗住一定要嗌!見到好多人推薦,同埋出面都冇見過。泡芙係即叫即焗既,拎到出黎,食既時候,個皮係好脆好脆🤤唔係平時出去食層皮軟pat pat 既泡
 1⃣️北非沙卡蔬卡配意大利香草麵包($128)

2⃣️慢煮嫩雞胸羅勒醬香草麵包三文治($98)

3⃣️開心果修女泡芙($68)
 呢款甜品我黎之前已經諗住一定要嗌!見到好多人推薦,同埋出面都冇見過。泡芙係即叫即焗既,拎到出黎,食既時候,個皮係好脆好脆🤤唔係平時出去食層皮軟pat pat 既泡芙。入面既開心果加吉士醬食落唔會質感唔會太過heavy,堅果味都夠,仲有啲開心果碎碎伴碟~
北非沙卡蔬卡配意大利香草麵包
慢煮嫩雞胸羅勒醬香草麵包三文治