2025-05-20
YOI Coffee & Bakery @yoicoffeebakery 📍:香港九龍城龍崗道20號地舖🚗:宋皇臺地鐵B3出口 步行6分鐘💲:~HKD200/head for lunchFood quality✔️:Religieuse, Chorizo Shakshuka, Iced Matcha, Avo & Smoked salmon Bagel sandwich with salad👌🏼:Iced Black Ethiopia, Vanilla Hokkaido Burnt Cheesecake總結:😋香港cafe開到琳琅滿目 質素非常參次 呢間係小數我覺得好食🤤推薦畀大家😋一定一定要試佢嗰Religieuse開心果修女泡芙 非常好食 外表皮蓬鬆酥脆 開心果內餡都好濃郁🥺😋另一個推薦係Chorizo Shakshuka北非沙卡蔬卡配意大利香草麵包 以色列🇮🇱早餐 好特別地冇喺其他地方食過 濃郁嘅蕃茄味 西班牙香腸 蛋 羅勒 芝士 配香草麵包好夾😋Iced Matcha好飲 好香抹茶🍵味 好順滑 茶同牛奶比例十分剛好😋牛油果三文魚Bagel都好食 🥯都好煙韌 配料簡單但新鮮就好食🤔
📍:香港九龍城龍崗道20號地舖
🚗:宋皇臺地鐵B3出口 步行6分鐘
💲:~HKD200/head for lunch
Food quality
總結:
🤔雪尼拿巴斯克蛋糕🍰同Iced Black Ethiopia都唔錯
🤔正常cafe價 cp值低啲🙊
😨因為係人龍店 所以11點去到都要排隊 舖頭內都冇咩裝修 主要得擺盤可以打下卡