2022-10-03 921 views
係德福food court搵野食,試下呢間台灣菜🧋價錢都幾親民,如果係附近返工,做平日返工食堂都唔錯一口鹽酥雞台灣麵 $49個鹽酥雞非常出色, 外面炸得好脆口, 個皮相當之薄身, 食落唔會覺得油膩, 有時出面嘅鹽酥雞會太鹹, 鹹到食一兩嚿就食唔到, 但呢度嘅鹽酥雞鹹度剛剛好, 同埋真係食到台灣嘅味道. 個湯底都好夠味, 蘿蔔好清甜無渣, 食完都冇十分之口乾, 相信係真材實料嘅湯底 紅燒豬軟骨肉燥飯 $51豬軟骨炆得好腍好入味, 豬軟骨咬落去感覺有好多骨膠原, 好正🤤個肉燥調味剛剛好, 又係唔會太鹹, 食完唔會特別口乾, 份量都唔少, 呢個價錢可以話非常抵食👍 黑糖珍珠抹茶鮮奶 $38 / 套餐加配$19宇治抹茶有好香濃嘅綠茶味, 一啲都冇偷工減料, 珍珠甜度剛好夠煙韌, 職員話係呢度嘅招牌飲品, 好飲之餘又好睇, 推薦一試🧋 芝芝莓莓 $36 / 套餐加配$18芝芝莓莓飲落感覺好清新, 甜度剛剛好, 食飽飯飲呢個小清新都唔錯👍

一口鹽酥雞台灣麵 $49

紅燒豬軟骨肉燥飯 $51