Chilling timeWho doesn't need a coffee break做野做得耐都想有個coffee break, 九龍灣開左新coffee shop,係正公司樓下,就一定要試下啦,估唔到仲有位可以坐下傾下計去完澳洲之後飲親都係Flat White ,因為質感同latte 唔同,質感重較順滑我地仲嗌左杯Doppio Ristretto Flat White市面上好少可有Ristretto,至於咩係Ristretto呢,Ristretto可以被喻為“Espresso”既細佬,其實係萃取標準濃縮咖啡時僅萃取前段,所使用的咖啡粉與研磨度可參照標準濃縮咖啡的做法,但是將萃取時間掐到15-20秒左右,咁意味住你所得到的這杯濃縮咖啡容量會比標準濃縮更加少量。Ristretto相比Espresso口感更加濃郁和醇厚,餘韻也會來得更加爆炸。而今次呢杯Doppio Ristretto 意思係double 咁解,飲得出同上面嗌左普通Flat white 即時有分別,大家可以一試👍🏻CoCo Espresso (九龍灣)九龍灣常悅道21號The Eastmark地下4號舖
Chilling time

CoCo Espresso (九龍灣)
九龍灣常悅道21號The Eastmark地下4號舖