2022-10-30
四眼仔腸粉🤘🏻粉嶺聯和墟抵食指數9/10好味指數7/10推薦程度8/10👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今次試左腸粉魚蛋燒賣三寶。腸粉食落去好夠滑,而我覺得切出嚟嘅長度係好重要😹太短 會散曬,太長 好似食撈粉咁(好似某啲周街都係嘅腸粉鋪咁😏)而四眼仔係做到果種適量嘅質感🤭魚蛋燒賣方面,咁多年都仲係用緊嗰啲來貨,質量Keep得到。今時今日仲肯用果皮魚蛋既小食店唔多,咬落去真係有浸果皮味攻上黎 優秀!👍🏻 個人認為普通魚蛋比咖喱魚蛋更好食,咖喱魚蛋咖喱一pat pat蓋過晒其他味道。燒賣就比較普通,但冇話蒸到過火林曬。普通嘅食物,令佢昇華嘅原因就係佢隻醬。✨個豉油係由老闆佢哋較過先拎出嚟,係好Match腸粉既!(建議加埋芝麻仲好食)成間舖有嘅選擇唔多,除咗外賣嘅腸粉燒賣魚蛋之外,都仲有牛肉球、墨魚丸同埋粉果比我地揀。💸💸💸腸粉 $8蚊 4條魚蛋 $4蚊 7粒燒賣 $4蚊 4粒總結老實講😂食左廿年 佢已經冇以前咁平不過小食黎講 佢都仲係好平味道方面,始終食咗咁多年,係覺得比以前失色咗啲,但仍然值得推介一試。佢亦唔係令你咬落去會話哇一聲嘅料理😹但質素係有係到既,黎粉嶺食野 個肚要留個位比佢既。🤭🤭
抵食指數9/10
好味指數7/10
推薦程度8/10
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今次試左腸粉魚蛋燒賣三寶。
成間舖有嘅選擇唔多,
💸💸💸
腸粉 $8蚊 4條