2018-08-29 116 views
親戚係大陸落左黎探我地,成八個人食飯,所以呀媽呀我收工時斬料返去。因為收工時間,所以成條街都好多人,亦有唔少人係度買燒味。隔離間茶餐廳都係佢既,堂食同外賣分開兩邊舖。燒味舖應該有既佢都有,仲大大只,掛晒係度,幾吸引,令人覺得好肚餓燒鵝大只,漲卜卜,好肥美!不過呀媽無落order叫買佢,所以無得食啦叉燒燒肉、燒腩仔以下就係我有叫既外賣啦!燒腩仔肥瘦一層層,肉質爽爽地,唔油膩,個皮好脆!乳豬!!係我最愛既燒味!佢呢間做得唔錯,乳豬個皮燒係好脆!唔算好肥,相反仲幾好肉添!圖中份量係一斤,我覺得佢既一斤差不多係平時酒樓食開既2/3只甘多!超正,抵食!!油雞半只好肥美,好大只,半只裝滿一個盒。油雞好入味,唔加佢俾果包豉油都好夠味。雞皮爽口,肉質嫩滑,做得好唔錯!yummy!炸乳鴿推介食乳鴿!佢一只50蚊,唔算話抵到爛。但叫平,因為佢真係好大只,好大只!佢有兩種食法,炸或者原味。如果係炸既會將原味拎去即炸,好香口!個皮唔算話好脆,但真係好香,好惹味!普通原味,如果食過炸乳鴿就會覺得佢平淡啲。但其實佢都係好入味,又大只,有另一種味覺既享受!親戚當晚都食到lam lam脷!好滿足!呢度係我斬料既好地方

叉燒

燒肉、燒腩仔

以下就係我有叫既外賣啦!

燒腩仔
肥瘦一層層,肉質爽爽地,唔油膩,個皮好脆!

油雞半只

yummy!

炸乳鴿

個皮唔算話好脆,但真係好香,好惹味!

親戚當晚都食到lam lam脷!好滿足!呢度係我斬料既好地方、好推介!果然快靚正!