2021-10-21 81 views
去長沙灣街市買平菜,順便買啲燒味返屋企。燒味滷師 算係燒味店當中比較乾淨企理,因為好怕食到燒味唔衛生。燒味佬叉燒丫囡話要食叉燒,而家叉燒貴咗好多,見有優惠,$78一斤,$40半斤。買左半斤,份量都唔少,最後我哋仲有食淨留返第二日炒飯添!叉燒肥瘦適中,唔會太肥,但係啲肉又唔會乾到食唔到。至尊燒鵝老公上次話呢間燒鵝好食😋$180半隻。一樣係啖啖肉,拎到返屋企一樣皮脆,下面有少少肥膏,仲好味添呀😋麻辣手撕雞佢有原味同麻辣,我又覺得麻辣都唔算太辣,少少辣惹味啲。呢個手撕雞係凍食,買一盒食剩左,第二日下午黎黎煮面做餸,個湯底微微變左麻辣味🤓🤓
去長沙灣街市買平菜,順便買啲燒味返屋企。

燒味佬叉燒

至尊燒鵝

麻辣手撕雞

• 麻辣手撕雞
  • 至尊燒鵝(半隻)
  • 燒味佬叉燒