2023-02-02
👧🏻😋👅🍽✨乾淨抵食多元化小菜🤤-二號廚房🇭🇰 佐敦上海街55號海景閣1樓 🇭🇰-👨🏻🍳小炒, 烤魚, 邊爐乜都有得食, 淨係小菜都超多元化仲好特別, menu都成10頁👨🏻🍳服務好但免加一茶芥超抵食, 後面果枱食烤魚都周不時被問要唔要加湯好周到👨🏻🍳鋪位好大, 多人聚餐坐圓枱同卡位都冇問題, 枱夠多好舒適-🔥🥩 脆皮牛肋條 $62💯牛肋條切開左一塊塊, 一口size好易食💯炸皮好薄但又夠脆, 熱辣辣食超正💯牛肉夠腍亦唔會太鹹, 食到牛肉原味-🍋🐖 冰梅欖角骨 $88✨酸野我地係抗拒唔到😂 表面黑色一粒粒就係冰梅, 酸酸甜甜好開胃, 仲加咗啲紅蘿蔔幼絲令佢更清新✨欖角骨即係豬肋骨, 少少肥都算多肉好味道-🍵🦆 清宮樟茶鴨 $88/半隻💯炸到金黃色, 表面乾身但肉質juicy, 食落真係啖啖肉都有茶味!💯鴨肉鹹鹹地食落有啲似豬手但係肉嫩版😁 鹹香夾埋茶味食到停唔到口-🦐 翡翠炒帶子蝦球 $168✨為免全部炸野都叫返啲健康啲😂 菜名冇寫有萵筍底好驚喜😍✨萵筍嫩冇根, 蝦球爽口彈牙-🐠🥬豆豉鯪魚A菜 $78💯呢個餸正常都冇咩好講, 但佢好係好在用左豆豉鯪魚但一啲都唔油, 好味-🍚 絲苗
乾淨抵食多元化小菜🤤
二號廚房
🇭🇰 佐敦上海街55號海景閣1樓 🇭🇰
🔥🥩
脆皮牛肋條 $62
💯牛肋條切開左一塊塊, 一口size好易食
💯炸皮好薄但又夠脆, 熱辣辣食超正
💯牛肉夠腍亦唔會太鹹, 食到牛肉原味
🍋🐖
冰梅欖角骨 $88
✨欖角骨即係豬肋骨, 少少肥都算多肉好味道
🍵🦆
清宮樟茶鴨 $88/半隻
🦐
翡翠炒帶子蝦球 $168
✨為免全部炸野都叫返啲健康啲😂 菜名冇寫有萵筍底好驚喜😍
✨萵筍嫩冇根, 蝦球爽口彈牙
🐠🥬
豆豉鯪魚A菜 $78