2022-12-15
😋又嚟觀塘亞太中心搵食啦,臨生前真係好想打一次高質邊爐🤣上OpenRice搵到呢間邊爐放題就嚟咗啦!7:30pm前離座$228有啲抵,7:30pm後都只係$258IG Follow @foodie.mama_hk仲有環境同埋食物影片睇添😍🏮成間餐廳嘅裝修都好有宮廷特色,卡位好闊落,坐得好舒服!🍱前菜拼盤 (放題included)(手拍青瓜、鹽酥雞、酸辣鳳爪、酸菜豬肚)意想唔到4樣前菜都好好食,個樣又好打卡able,份量又多🤣🍲主食 (放題included)(可以揀酸菜魚、雞煲、椰子雞)因為懷孕後期要清胎毒,所以嗌咗清少少又無咁熱氣嘅椰子雞!我掛住影相完全冇理碟雞要幾時食,侍應好緊張,好驚我淥到啲雞老左🤣不停強調係11分鐘,最終感謝侍應,啲雞剛剛好,好滑😆椰子湯底夠濃味,唔會話太淡。順帶一提,見到隔籬枱嘅雞煲煮到咋咋聲,好吸引🤣想生完之後試試佢!📱電話app落單選擇唔算多,推介美國安格斯牛板翼,肥瘦適中,有牛味,不停order就啱啦😏羊肉、手打丸類都好出色,一定要嗌!🙆🏻♀️出面自己攞嘅款式比app更多,而且全部都有蓋,真心好乾淨衛生,極之欣賞,夾得好放心!推介麻辣牛丸,好好食😋菜方面竟
IG Follow @foodie.mama_hk
仲有環境同埋食物影片睇添😍
🏮成間餐廳嘅裝修都好有宮廷特色,卡位好闊落,坐得好舒服!
🍱前菜拼盤 (放題included)
(手拍青瓜、鹽酥雞、酸辣鳳爪、酸菜豬肚)
意想唔到4樣前菜都好好食,個樣又好打卡able,份量又多🤣
🍲主食 (放題included)
(可以揀酸菜魚、雞煲、椰子雞)
🙆🏻♀️出面自己攞嘅款式比app更多,而且全部都有蓋,真心好乾淨衛生,極之欣賞,夾得好放心!推介麻辣牛丸,好好食😋菜方面竟然有菜心,係孕婦恩物😍
🧃飲品提供自家製茶,竹蔗茅根,仲有唔凍嘅紙包飲品,同埋無糖可樂,好細心❤️
🏮去到7:30打後開始見到收工人士逐漸湧入餐廳🤣平日嚟講人流算多。走嗰時仲見到lunch係做特色點心,有啲想試試佢!整體感覺良好,食得舒服,衛生,下次會想帶埋屋企人再encore👍🏻
#淥鼎記 #觀塘打邊爐