2023-04-25 33 views
🎀川館⭐麻辣雞煲⭐乾煸肥腸⭐農家小炒肉天氣成日又凍又熱, 凍嘅時候就好想食d 辣野, 今日經過川館, 決定食番個雞煲。叫左個細份麻辣雞煲, 每一件雞都超大塊, 醬汁好濃郁, 食落去好惹味又好辣。除左雞肉之外, 個雞煲入面放左好多豆卜, 每一件都吸滿d 調味, 真係同朋友share 啱啱好。我哋仲另外叫左乾煸肥腸同埋農家小炒肉。乾煸肥腸d 肥腸炸得好乾好脆, 好似食緊薯片咁, 有部分仲有小小油脂, 但係咬落又唔係好油膩。至於農家小炒肉都唔錯, 想食雞煲又想食川菜嘅時候, 可以叫番份。Address:灣仔大王東街3號大旺樓地下B號舖Shop B, G/F, Tai Wong Building, 3 Tai Wong Street East, Wan Chai港鐵灣仔站 B2 出口, 步行約4分鐘
🎀川館

⭐麻辣雞煲