2014-12-09 8320 views
今日專登同好友出街,提起想食日式放題,我地即日訂位。晚上6:00是比較便宜的,但full了,所以6:30無所謂啦,這是最貴的時段,位位$178加一 。我們坐了在出面哦,是很多枱也是坐出面嫁朋友已食過, 覺得它的三文魚新鮮,我覺得都不錯啦。第一碟上來刺身擺得好靚好花心思,即刻胃口大開,刺身好新鮮,仲無限量任食,有貴價帶子,鮑魚片,甜蝦,燒物熱呼呼上來好好味,最抵死個牛油粟米,用鐵板上,見到D牛油仲粟米粒上溶緊,好過隱,全程服務好好、環境企理干浄,抵贊,有食放題會第一時間去Sasimi: 我們一坐底就點了好多,三文魚,甜蛋,帶子,炸物:又係一開始就點了 天婦羅蝦,天婦羅蕃薯,大塊豬排 ,墨魚餅,飲品:任飲,好多罐裝汽水。煮物:一見清酒煮蜆,一定要試!好清,食得出酒味,基本材料是滿分的。雖然我吃過更好味的,但很喜歡這裡的酒味夠重!其他:其實吃了很多很多,所以雖然要付它的最高消費$178 + 10%,因為是假期又是晚市時段)但個人覺得翻到本。看看我們寫的單,只有2人,究竟我們能全都吃光光嗎?<這是我自己也有回想的。所以我覺得可以體諒。刺身很新鮮,三文魚厚切,但系唔夠肥,甜蝦,鮑片,帶子都好好,八爪魚,北極貝普通 沙律也很很新鮮,炸物唔會好厚粉,推介蝦,番薯同芋頭,軟壳蟹,墨魚餅一般 串焼款式很少,鷄軟骨很好,鷄肉串食落似麥樂鷄 壽司做得很好,全部都細細件,飯同配料比例剛好,推介鰻魚同花之戀人,仲有雪之戀人同櫻之戀人,雪之戀人系太卷上面加隻蝦,櫻之戀人就系飯出面圍住鮑片,再加d粉紅色既野,幾靚...。吃不夠,可以再落單,我們第3次下單叫sasimi時已經知道,寫10件就好了,因為寫20件都應該只會來10件吧,哈哈。我們是有2小時的,由6:30至8:30,但8:00時waitress催旁邊的枱時,順便催埋我地,嘛,反正也吃飽飽,要還枱就還吧。她幫我們補了單。其實朋友說它的糖心蛋麻麻地,但又係因為我吃過好味的,都想試試這裡的糖心蛋,結果?朋友,你係得既…真係一隻好普通中間未煮熟透的蛋only。唯一燒牛利,波蘿好食。嗯,這晚是吃得開心的,waiter/waitress的服務都交足功課,上菜算是快的,而荃新廣場的漁屋的裝潢很有居酒屋feel,當晚較夜時間經過如心廣場也看到它的分店,如心那邊比較大,但裝潢較一般,沒有feel。很喜歡在居酒屋吃[清酒煮蜆]的感到哦)搞笑的是,去到如心廣場漁屋,又見到同一個經理,我們即刻行開左,因為真的好想大笑。
清酒煮蜆
燒壽司
2014-11-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
清酒煮蜆
燒壽司